Lietotāju sarunas
BUZZ AMATU MEKLĒJUMOS | KONKURSS! IESPĒJA IEGŪT ESKLUZĪVU REKLĀMAS VIETU PORTĀLĀ!
Atlikušie simboli: 200

  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Forums » Viss pārējais » Ziņu raksti » Rīgā uzstādīts rekords – visgarākā desa Baltijā (gara desa)
Rīgā uzstādīts rekords – visgarākā desa Baltijā
wuxmachine Pievienots: Sestdiena, 12.06.16, 12:32 | Ieraksts # 1 Offline

Ieraksti: 1081
GENERALISSIMO


Piektdienas, 15. jūnija, vakarā tirdzniecības centrā Spice tika sasniegts jauns rekords – Baltijā visgarākā desa, kas pārsniedza pat simt metru garumu.
Kā portālu Delfi Izklaide informē pasākuma rīkotāji, šī desa tika pagatavota pēc tradicionālās Vāczemes Bratwurst receptes ar īpaši no Vācijas vestām garšvielām, un pēc desas izgatavošanas ikviens tirdzniecības centra apmeklētājs garākās desas gabaliņu varēja arī nogaršot pats.

Rekordgarās desas gatavošanā tika izmantoti 85 kilogrami augstvērtīgas cūkgaļas un liellopu gaļas. Kopējais gaļas sastāvs desā bija 85 procenti. 100 metru garās desas pagatavošana četriem Rimi šefpavāriem ar pavāru Aikāgaršo jeb Normundu priekšgalā aizņēma vismaz piecas stundas.

Mielošanos ar desu atklāja Ēriks Loks, tāpēc desa tika mērīta ne tikai metros, bet arī Ērikos Lokos, Knīpās un knauķos un pašmāju spēkavīros Raivjos Vidžos, kuri arī piedalījās desas izgatavošanā un dalīšanā.

Ar vācu kulinārijas tradīcijām un desas lomu tajā klātesošos iepazīstināja humoriste Jana Kalniņa, kura vairākus gadus studējusi Vācijā un iepazinusi šīs zemes sadzīvi un kultūru.

"Tēlaini izsakoties, desa kalpo kā tilts starp latviešu un vāciešu tradīcijām. Daudzas zināšanas par šo tautā iemīļoto pārtikas produktu esam pārņēmuši no vāciešiem, kuri ir lieli eksperti desu ražošanā. Neviens grilēšanas pasākums Latvijā un Vācijā neiztiek bez dažnedažādu veidu desām un desiņām. Ap grilu, kur tiek pagatavotas gardas pusdienas, vienmēr pulcējas radi un draugi un neizpaliek sarunas un joki. Manuprāt, tā ir feina un lustīga latviešu un vāciešu kopīga iezīme," ir paliecināta Jana Kalniņa.

Ar Baltijā garākās desas degustāciju tika atklāta ikgadējā Spices šopinga nakts, kas šogad veltīta Alpu valstu tradīcijām.

© delfi



 
Forums » Viss pārējais » Ziņu raksti » Rīgā uzstādīts rekords – visgarākā desa Baltijā (gara desa)
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana: