Lietotāju sarunas
BUZZ AMATU MEKLĒJUMOS | KONKURSS! IESPĒJA IEGŪT ESKLUZĪVU REKLĀMAS VIETU PORTĀLĀ!
Atlikušie simboli: 200

  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Forums » Viss pārējais » Auto ziņas » Unicat Unimog apvidus kemperis ar 6 riteņu piedziņu (Mercedes)
Unicat Unimog apvidus kemperis ar 6 riteņu piedziņu
wuxmachine Pievienots: Ceturtdiena, 11.12.29, 12:48 | Ieraksts # 1 Offline

Ieraksti: 1081
GENERALISSIMO
Unicat Unimog apvidus kemperis ar 6 riteņu piedziņu


Rietumeiropā Mercedes Unimog ir kravas un komerctransporta leģenda, jo to izmanto ļoti dažādām vajadzībām, un neskaitāmos pārveidojumus pat nav vērts uzskaitīt. Tomēr ar nesen veiktu pārbūvi ir vērts iepazīties, jo kompānija Unicat no Unimog izveidojusi 6×6 piedziņas ceļojuma kemperi.



Izveidotais spēkrats paredzēts ceļošanai pa dažādiem apvidiem, to skaitā kalnainām un grūti izbraucamām vietām. Par pamatu ņemts Unimog U 4000 modelis, kuru tad speciālo pārbūvju kompānija Unicat pilnīgi pārveidojusi, padarot to par ceļošanai derīgu māju uz riteņiem. Lai atrastu vietu papildus trešajai riteņu asij, riteņu bāze palielināta par 1,35 metriem un tagad sasniedz 4,6 metrus. Kopējais automobiļa garums sastāda 6,13 metrus, bet pilna masa sasniedz 13 tonnas.



Euro 5 atgāzu normai atbilstošais 4,8 litru dīzeļdzinējs attīsta 218 zirgspēkus un ievērojamus 810 Nm, kas jaudu līdz riteņiem novada caur astoņu pakāpju pārnesumkārbu. No rūpnīcas Unimog U 4000 izripojis ar vadītāja kabīni un aizmugures daļu, kas sastāv vien no rāmja. Dzīvojamā telpa veidota no nulles, par pamatu izmantojot stiklšķiedru un kompozītmateriālu konstrukcijas. Tās garums sasniedz 5,2 metrus, platums 2,3 metrus, bet augstumā dzīvošanais paredzētā telpa stiepjas 2,15 metru augstumā.



Salonā vieta atradusies 1,5 x 2,0 metrus lielai gultai un četrām sēdvietām, kuras arī var transformēt par guļvietām. Protams, iebūvēta arī tualete un duša, kā arī 430 litru lietojamā ūdens rezervuārs un 140 litru kanalizācijas ūdens uztvērējs. Ar šādiem tilpumiem iespējams arī vairākas dienas uzturēties pilnīgi pamestos apstākļos.



Pārbūvei izvēlēts Unimog spēkrats, nevis kāds no Mercedes lielajiem kravas automobiļiem tādēļ, ka Unimog ir zemāks un to iespējams ievietot klasiskajā jūras konteinerā. Jāatzīmē gan, ka Unicat Unimog pārvadāšanai nepieciešami divi konteineri – viens dzīvojamās telpas konstrukcijai, bet otrs pašam spēkratam. Tomēr arī par atvieglotu konteinera noņemšanu Unicat ir padomājis, jo kemperim uzstādījis hidraulisku dzīvojamā vagoniņa pacelšanas un nolaišanas sistēmu.



© boot



 
Forums » Viss pārējais » Auto ziņas » Unicat Unimog apvidus kemperis ar 6 riteņu piedziņu (Mercedes)
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana: