Lietotāju sarunas
BUZZ AMATU MEKLĒJUMOS | KONKURSS! IESPĒJA IEGŪT ESKLUZĪVU REKLĀMAS VIETU PORTĀLĀ!
Atlikušie simboli: 200

  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Foruma moderators: Antikrists  
Forums » Spēles » Spēles » 3 action spēles, ko nevajadzētu palaist garām
3 action spēles, ko nevajadzētu palaist garām
wuxmachine Pievienots: Svētdiena, 11.12.25, 17:38 | Ieraksts # 1 Offline

Ieraksti: 1081
GENERALISSIMO
Jauns raksts no sērijas par spēlēm, kuras vajadzētu paspēt uzspēlēt vēl šogad. Šoreiz stāsts būs par spraiga sižeta/rīcības/darbības spēlēm, jeb action. Gads kopumā īpaši neizcēlās ar kaut ko neaizmirstamu action spēļu pasaulē, taču bija vairāki kvalitatīvi produkti, ko noteikti negribēsim palaist garām.

Batman: Arkham City



Šķiet pavisam vēl nesen visi nopietnie geimeri saviebās izdzirdot par kārtējo supervaroņu filmas vai komiksa adaptāciju, jo tas parasti nozīmēja 24 stundu laikā salipinātu spēlīti, kas vairāk par 5 punktiem nenopelnīja nevienā spēļu portālā, jo spēle bija atbaidoša. Bet tad nāca Batman: Arkham Assylum, sākotnēji projekts tika uztverts ar skepsi, un saprotams kāpēc. Taču, kad spēle iznāca viss mainījās – spēlētāji birdināja baudas asaras, spēļu kritiķi pārsteigti mirkšķināja acis, bet Warner Bros. Interactive berzēja rokas zinot, ka ir atrast zelta raktuve. Bet tas bija 2009. gadā.
Tagad ir 2011. gada izskaņa un pavisam nesen mūs apciemoja otrā daļa Betmena spēles sērijai – Arkham City. Spēli gaidot visi mazliet aizturēja elpu, jo bija bail, ka tikai šī lieliskā jaunā sērija nebūs jau izbojāta ar otro piegājienu. Nu par laimi viss kārtībā spēle netika sabojāta. Tā bija patīkama. Varbūt arī šī daļa nepiedāvāja neko revolucionāri jaunu, ja neskaita mazliet lielāku teritoriju, lokācijas un jaunus gadžetus Betmenam.
Bet, Betmens bija līmenī. Stāsts bija saistošs, spēles noformējums simpātisks, jaunievedumi nebija traucējoši un spēlei bija milzīga satura bagātība, ko piedāvāt pašiem lielākajiem Batman komiksa faniem. Ja B:AC būtu piedāvājusi kaut ko jaunu, būtu inovatīvāka viņa cīnītos par gada spēles statusu, tomēr šī noteikti ir viena no labākajām action spēlēm šogad.



Kā spēli vērtēja citi:
Eurogamer: 9 no 10
GameSpot: 9 no 10
IGN: 9.5 no 10

Uncharted 3: Drake’s Deception



Daži PC geimeri tagad griež zobus par to, ka nosaucu PS3 ekskluzīvu, kā vienu no top spēlēm, citi notrauš asariņu par to, ka nav bijusi iespēja uzspēlēt un tie kam ir PS3 paceļ rokas gaisā un sauc: „Jā! Tā bija lieliska spēle!”
Šī ir trešā daļa stāstā par Nātanu Dreiku – piedzīvojumu meklētāju, ar izteiktu Tomb Raider un Indiana Jones garšu, kas ir nevis spēles trūkums, bet bonuss, jo kurš gan nemīl elpu aizraujošu piedzīvojumu stāstu, kas izvadā pa visu pasauli un ļauj izbaudīt visfantastiskākos notikumus, kas balansē uz realitātes robežas. Tieši tādēļ, manuprāt, šī spēle ir lieliska - satura dēļ, taču nav runa tikai par stāsta līniju, vai spēles tēliem, kas ir nevainojami izveidoti, bet arī par spēles saturu, kā gameplay. Uncharted gluži, kā laba action/piedzīvojumu filma, nekad neuzturas pārāk ilgi vienā vietā, viss mainās, viss notiek un spēlētājs nekad netiek garlaikots. Nemaz nerunājot par vizuālo un audiālo noformējumu, kas ierauj sevi no pirmajām minūtēm.
Varbūt šī nav pati labāka Uncharted spēle (par to domas dalās), taču šī noteikti ir laba spēle. Tāpat tiek piedāvāts gan daudzspēlētāju režīms, gan kooperācijas režīms. Šī ir spēle, kura ļauj argumentēti aizstāvēties pret viedokli, ka spēles ir tukša šaušana un lēkāšana bez satura, ja kāds netic, lai uzspēlē jebkuru no Uncharted daļām.



Kā spēli vērtēja citi:
Eurogamer: 8 no 10
GameSpot: 9 no 10
IGN: 10 no 10


L.A.: Noire



Vēl viena spēle, par kuras pieminēšanu pirms kāda laika PC geimeri mani apēstu bez sāls, taču par laimi Rockstar parūpējās un izdeva arī L.A. uz PC. Tāpēc šo spēli varēja izbaudīt plašāka publika, un es domāju, ka daudzi to nenožēloja. Spēle notiek 40. gadu izskaņā ASV lielpilsētā Los Andželosā. Kā jau nosaukums liecina spēle ir iedvesmojusies un aizņēmusies daudzas idejas no 40. un 50. melnbaltajām filmām, ko mūsdienās pierasts saukts par film noire. Mēs iejūtamies detektīva Felpsa ādā un virzāmies kopā ar viņu pa karjeras kāpnēm risinot noziegumus un aizturot ļaundarus.
Kāpēc šī spēle ir interesanta un laba? Jo tā absolūti lieliski sapludina interesantu stāstu, C.S.I. (adventure) tipa spēles elementus ar visai interesantām action daļām. Jāmin gan, ka tieši action daļā L.A. mazliet nogrēkojās un tas spēlei laupīja iespēju patiesi cīnīties par gada labākās titulu. Tomēr, arī šī lieliski ietilpa žanrā action adventure. Pašās spēles piedāvāta noziegumu risināšanas sistēma bija visai atjautīga un ļāva pavadīt daudz stundas mēģinot saprast, kurš tad īsti ir vainīgais, cenšoties pieķert visus pie meliem. Lieliski tika spēlēts uz jūtām, ļaujot bieži vien notiesāt par slepkavībām arī nevainīgus cilvēkus, kas palielina atbildības sajūtu spēlējot. Tāpat spēle saņem bonusu par stilu, viss ir ļoti precīzi ieturēts tā laika filmu stilā un es kuru katru brīdi gaidīju, kad pa kādām durvīm ienāks Hamfrijs Bogarts un palīdzēs mums risināt kādu no asinsstindzinošajām slepkavībām.


Kā spēli vērtēja citi:
Eurogamer: 8 no 10
Gamespot: 9 no 10
IGN: 8.5 no 10

Tādas, nu, lūk, ir trīs action spēles, ko būtu vērts izmēģināt. Šogad šim žanram nebija nabadzīgs, gads, iznāca vairākas labas un daudz nesliktas spēles, taču, šīs trīs ir tās, kas noteiks žanra attīstību nākotnē. Paredzu, ka drīzumā redzēsim vēl vismaz vienu kvalitatīvu supervaroņu spēli, Uncharted sērija noteikti nepazudīs un iespējams drīz parādīsies jauni tās kloni, ko, cerams, arī PC un Xbox spēlētāji varēs izbaudīt, kā arī action un adventure žanra sapludināšana, ka tas bija L.A. Noire varētu tikt pielietota arī citās spēles lai dažādotu monotono spēles procesu.

© gamevision



 
sharonharris992 Pievienots: Pirmdiena, 20.01.06, 05:46 | Ieraksts # 2 Offline

Ieraksti: 1
Jauniņais
Es vēlētos pievienot vēl 1 spēli šim sarakstam. Tas ir gta Vice City, kas ir pieejams android vietnē techbigs.
 
Forums » Spēles » Spēles » 3 action spēles, ko nevajadzētu palaist garām
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana: