Lietotāju sarunas
BUZZ AMATU MEKLĒJUMOS | KONKURSS! IESPĒJA IEGŪT ESKLUZĪVU REKLĀMAS VIETU PORTĀLĀ!
Atlikušie simboli: 200

  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Forums » Izklaide » Sports » Latvijas jaunie hokejisti iekarojuši Kanādu
Latvijas jaunie hokejisti iekarojuši Kanādu
wuxmachine Pievienots: Ceturtdiena, 12.04.12, 18:50 | Ieraksts # 1 Offline

Ieraksti: 1081
GENERALISSIMO


Latvijas jauniešu hokeja komanda „Latvia Bauer Selects 96” Kanādas pilsētā Preskotā notiekošajā starptautiskajā bērnu hokeja turnīrā „Boivin s 40th Midget AA/AAA”, izcīnīja otro vietu.
„Boivin s 40th Midget AA/AAA” turnīrs šogad svinēja savu 40 gadu pastāvēšana jubileju.

Kopā ar sešpadsmitgadīgajiem Kanādas un ASV junioriem sacensībās piedalījās arī Latvijas komanda „Latvia Bauer Selects 96”. Spēcīgā konkurencē ar 18 aizokeāna komandām mūsējie izcīnīja otro vietu, bet par turnīra labāko spēlētāju tika atzīts Rodrigo Ābols.

Pirms došanās uz Kanādu Latvijas komandas izredzes nelikās visai cerīgas. Mūsējie devās uz ļoti autoritatīvām sacīkstēm, kurās dažādos gados savus pirmos soļus pretī pasaules slavai ir spēruši tādi meistari kā Stīvs Aizermans, Brendans Šenehens, Ēriks Lindross un citas pazīstamas NHL zvaigznes.

Tomēr Gunta Bāliņa vadītā komanda spēja uzvarēt piecos mačos no sešiem, zaudējot vienīgi fināla cīņā ar „Upper Canada Cyclones” (0:2). Šis ir labākais Latvijas hokeja rezultāts pēdējo gadu laikā!

Tikpat iespaidīgi ir „Latvia Bauer Selects 96” uzbrucēja Rodrigo Ābola panākumi – viņš tika atzīts par šo sacensību labāko spēlētāju un saņēma balvu no turnīra dibinātāja, pasaules hokeja leģendas Leo Boivina, rokām. Leo Boivins bija viens no spilgtākajiem NHL spēlētājiem 50. un 60. gados. Lieliskā aizsarga un cīnītāja kontā ir vairāk nekā 1000 spēļu, kas aizvadītas Toronto, Bostonas, Detroitas, Pitsburgas un Minesotas komandās. Leo Boivina vārds ir ierakstīts NHL Slavas zālē – tas ir gods, ko izpelnās tikai visizcilākie hokejisti.

Par iespēju Latvijas komandai doties uz Kanādu lielā mērā jāpateicas sadarbībai ar Vladislava Tretjaka Starptautisko sporta akadēmiju. Un šis ir tikai viens no sekmīgās sadarbības piemēriem! Šī gada augustā Rīgā un vairākās citās Latvijas pilsētās pirmo reizi notiks turnīrs „Bauer Tretyak Invite”, kurā sešās vecuma kategorijās pulcēsies labākie jaunie hokejisti no visas pasaules. Katrā no vecumam grupām (no 9 līdz 15 gadiem) piedalīsies klubi no Latvijas, Kanādas, ASV, Zviedrijas, Somijas, Čehijas un, protams, Krievijas.




 
Forums » Izklaide » Sports » Latvijas jaunie hokejisti iekarojuši Kanādu
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana: