Lietotāju sarunas
BUZZ AMATU MEKLĒJUMOS | KONKURSS! IESPĒJA IEGŪT ESKLUZĪVU REKLĀMAS VIETU PORTĀLĀ!
Atlikušie simboli: 200

  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Forums » Izklaide » Sports » "City" pakāš Londonā, Mančestera paceļ un atraujas.
"City" pakāš Londonā, Mančestera paceļ un atraujas.
Jurits Pievienots: Svētdiena, 12.04.08, 19:30 | Ieraksts # 1 Offline

Ieraksti: 12
Jauniņais
"Manchester United" pārsvaru Premjerlīgā par tuvāko sekotāju "City" palielinājusi līdz astoņiem punktiem. Čempioni šodien savā laukumā ar 2:0 pieveica QPR. "United" jau no 14. minūtes spēlēja vairākumā, pateicoties kļūdaini piešķirtam noraidījumam QPR sastāvā. Otra titula pretendente "City" izbraukumā ar 0:1 piekāpās "Arsenal". Līdz sezonas beigām atlikušas vairs tikai sešas kārtas.

"United" vairākumā tiek galā ar QPR

Šodien izcīnot uzvaru, "United" no savas kaimiņienes "City", kas plkst. 18:00 viesosies pie "Arsenal", atrautos astoņu punktu attālumā, vēl uzstājīgāk piesakoties uz titula aizstāvēšanu.

Alekss Fergusons spēlē pret savu bijušo audzēkni Marku Hjūzu izlika visnotaļ uzbrūkošu sastāvu – malās spēlēja Antonio Valensija un Ešlijs Jangs, centrā Pols Skoulzs ar Maiklu Keriku, bet uzbrukuma smailē – Veins Rūnijs un Denijs Velbeks.

"United" uzreiz metās iekarot QPR vārtus. 7. minūtē Veins Rūnijs ar soda sitienu pārbaudīja Patrika Kenija meistarību. Viesu vārtsargs atvairīja augšējā stūrī lidojošo bumbu. Mančestras spiediens bija milzīgs, londoniešiem spēles ievadā netiekot ārā no savas laukuma puses.

14. minūtē notika spēli ietekmējošs incidents. Tiesneši (galvenais arbitrs Lī Meisons) dažu sekunžu laikā pieļāva divas rupjas kļūdas, kas deva "United" ievērojamu pārsvaru – QPR noraidījumu un "pendeli" uz Kenija vārtiem.

Rūnijs iespēlēja soda laukumā Jangam, kurš tika nogāzts. Pirmkārt, Jangs bija acīmredzamā aizmugurē, otrkārt, Anglijas izlases pussargu pēcāk par pēdējās cerības sodu noraidītais Šons Derijs skāra minimāli. "United" 10. reizi sezonā ieguva "pendeli", kuru iesita Rūnijs – 1:0.

Mājinieku pārsvars bumbas kontrolē bija iespaidīgs. QPR retu reizi tika līdz pretinieku soda laukumam. 1. puslaikā vienīgais pusmoments bija Adelam Tārabtam, kura sitienu paspēja nobloķēt "United" aizsargs. Pēc pirmā puslaika čempioniem tikai 1:0.

Otrā puslaika sākumā iesita Velbeks, taču šoreiz pareizi tika fiksēta aizmugure. Tas pats Velbeks drīz vien neizmantoja labu iespēju, uzsitot virsū Kenijam. QPR vārtsargs neļāva iesist arī Rafaelam da Silvam.

"United" no tuvas distances iesist nespēja, toties trāpīja no tālienes. 68. minūtē ar sitienu apakšējā stūrī no 25 metriem 2:0 panāca Skoulzs.

77. minūtē Keriks uzšāva no tā paša punkta, trāpot pa vārtu stabu. QPR nekādu variantu uzbrukumā gūt kaut goda vārtus nebija, un "United" uzvarēja ar 2:0 (astotā uzvara pēc kārtas), pārsvaru par tuvāko sekotāju "City" palielinot jau līdz astoņiem punktiem.

Bālā "City" zaudē Londonā

Sekojot "United" uzvarai savā laukumā pret QPR, "City" bija jāuzvar Londonā pret "Arsenal", ja tā vēl vēlējās reāli pacīnīties par titulu. Roberto Mančīni sākumsastāvā bija iekļāvis problemātisko Mario Balotelli, spēlēja arī abi bijušie "Arsenal" franči – Gaels Klišī un Samirs Nasrī. Toties pieteikumā nebija nogurušā Davida Silvas.

Arsēns Vengers parūpējās par pārsteigumu, sākumsastāvā izlaižot Izraēlas pussargu Josi Benajunu, bez uz soliņa atstājot ātro un spēcīgo Aleksu Oksleidu Čemberleinu (laukumā devās tikai 86. minūtē).

"Arsenal" mača ievadā bija graujošs pārsvars, bet "City" kaut ko uzbrukumā sāka veidot tikai ap 25. minūti. 16. minūtē veiksme bija viesu sabiedrotā, ļaujot uz tablo saglabāt divas nullītes.

Robins van Pērsijs pēc stūra sitiena ar galvu raidīja bumbu vārtos, taču uz līnijas gadījās viņa komandas biedrs Tomass Vermālens, kurš ar galvu novirzīja bumbu uz vārtu pārliktni.

Minūti vēlāk "City" jāveic piespiedu maiņa – savainoto Jajā Turē nomainīja Davids Pisaro, ar kura uznākšanu laukumā Mančestras otrās komandas spēle uzbrukumā manāmi uzlabojās. Pēc "City" stūra sitiena sita Mario Balotelli, bet bumbu uz vārtu līnijas nobloķēja "Arsenal" aizsardzība.

Balotelli pirmajā puslaikā uzmanības centrā nokļuva arī negatīvu iemeslu dēļ. 21. minūtē viņš ļoti asi nospēlēja pret Aleksu Songu, kuram paveicās, ka netika salauzta viņa kāja. Balotelli nedabūja pat dzelteno kartīti...

No Itālijas uzbrucēja puslaika turpinājumā divas reizes pa kājām dabūja arī Bakari Saņa. Un tikai tad Balotelli beidzot nopelnīja brīdinājumu. Puslaika beigās Balotelli par tīšu spēli ar roku varēja dabūt arī otro dzelteno kartīti. Pēc 45 minūtēm Londonā 0:0.

62. minūtē "City" vēlreiz paveicās. Pēc Songa centrējuma, neviena netraucēts, no astoņiem metriem sita van Pērsijs, trāpot pa vārtu stabu. "Arsenal" spiediens palielinājās, Premjerlīgas labākais vārtu guvējs dažas minūtes vēlāk iesita, taču tika fiksēta aizmugure.

"Arsenal" vēlreiz bija jāsit iekšā 76. minūtē, taču apbrīnojamā veidā tas nenotika. Džo Hārts uz stabu novirzīja Teo Volkota sisto bumbu, bet pēc tam dažu sekunžu laikā tukšos vārtos no dažiem metriem netrāpīja ne Vermālens, ne Benajuns. Neticami...

Kad spēlēt bija atlicis mazāk par piecām minūtēm, Hārtu ar lielisku tālšāvienu pārspēja Mikels Arteta, beidzot izvirzot "Arsenal" vadībā – 1:0.

Pēdējā minūtē par idiotisku pārkāpumu pret Songu otro dzelteno un līdz ar to arī beidzot sarkano kartīti dabūja Balotelli. Beigās pretuzbrukumā iesist varēja Ārons Ramzijs, taču aizsita garām.

"City" zaudēja ar 0:1 un sešas kārtas pirms čempionāta beigām no "United" atpaliek lielus astoņus punktus.

avots: sportacentrs.com


Ieraksts labots: Jurits - Svētdiena, 12.04.08, 19:36
 
wuxmachine Pievienots: Svētdiena, 12.04.08, 19:31 | Ieraksts # 2 Offline

Ieraksti: 1081
GENERALISSIMO
Avots? :?


 
Jurits Pievienots: Svētdiena, 12.04.08, 19:36 | Ieraksts # 3 Offline

Ieraksti: 12
Jauniņais
Darīts
 
Forums » Izklaide » Sports » "City" pakāš Londonā, Mančestera paceļ un atraujas.
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana: