Lietotāju sarunas
BUZZ AMATU MEKLĒJUMOS | KONKURSS! IESPĒJA IEGŪT ESKLUZĪVU REKLĀMAS VIETU PORTĀLĀ!
Atlikušie simboli: 200

  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Forums » Izklaide » Sports » Treneris šokēts par traģēdiju Ēģiptes stadionā
Treneris šokēts par traģēdiju Ēģiptes stadionā
JackDaniel Pievienots: Piektdiena, 12.02.03, 21:10 | Ieraksts # 1 Offline

Ieraksti: 227
Inženieris

Kairas "Al Ahly" komandas galvenais treneris Manuels Žozē atzinis, ka ir šokēts par trešdien Ēģiptē notikušo traģēdiju stadionā pēc viņa pārstāvētās vienības spēles.
Kā ziņots, trešdienas vakarā Ēģiptes pilsētā Portsaīdā pēc futbola mača izcēlās vardarbība starp konkurējošo komandu faniem, kurā tika nogalināti vismaz 74 cilvēki un simtiem ievainoti.

Vienā no asiņainākajiem incidentiem sporta vēsturē, ko Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) nodēvējusi par "melnu dienu futbolam", vardarbība izcēlās tūlīt pēc spēles beigu svilpes, kurā vietējā komanda "Al-Masri" ar 3:1 uzvarēja "Al Ahly".

Portugāļu treneris Žozē pēc notikušā ceturtdien atgriezies savā dzimtenē.

"Es tiku sists ar dūrēm, kā arī saņēmu spērienus pa kaklu, galvu un kājām," atzina Žozē. "Redzēju mūsu fanus mirstam un nevarēju neko izdarīt. Centāmies glābt cilvēku dzīvības, bet daudzi nomira mūsu acu priekšā."

Kā ziņots, "Al-Masri" fani izgāja laukumā, apmētājot "Al Ahly" atbalstītājus ar akmeņiem, pudelēm un petardēm, izraisot haosu un paniku, "Al Ahly" spēlētājiem un faniem skrienot visos virzienos, cenšoties aizbēgt.

Daudzi fani nosmaka pēc tam, kad glābjoties tika iesprostoti šaurā koridorā. Cilvēki uzskata, ka policija un drošībnieki nepaveica pietiekami, lai nepieļautu notikušo.

"Jau no cīņas sākuma pretinieku komandas faniem bija atļauts mest raķetes un akmeņus mums un viņiem neviens netraucēja," atcerējās Žozē. "Beigās tas pārvērtās pilnīgā haosā."

65 gadus vecais Žozē gan kā spēlētājs, gan kā treneris strādājis arī slavenajā savas dzimtenes komandā Lisabonas "Benfica". Žozē atzina, ka Ēģiptē pārdzīvotais mainīs viņa dzīvi.

"Man turpmāk par savu dzīvi būs jādomā citādāk. Mana dzīve ir mainījusies," atzina Žozē.

Ēģiptes Futbola federācija uz pagaidām nenoteiktu periodu pārtraukusi visu valsts čempionāta divīziju spēļu norisi.

Tikmēr trīs Ēģiptes izlases spēlētāji no "Al Ahly" komandas paziņojuši, ka pēc pieredzētā beidz savu karjeru - Mohameds Abotrika un Mohameds Barakats, kuri abi valstsvienībā aizvadījuši vairāk nekā 70 spēles, paziņojuši, ka nekad vairs nespēlēs, bet Emads Moteabs to nedarīs tik ilgi, kamēr nebūs "atmaksāts par mirušajiem cilvēkiem".

"Al Ahly" komanda, kura tika dibināta 1907.gadā, ir nopelniem bagātākā futbola vienība Āfrikas kontinentā. Kluba pastāvēšanas gados tas 36 reizes kļuvis par Ēģiptes čempionu, kā arī sešas reizes triumfējis Āfrikas Futbola federācijas (CAF) Čempionu līgas turnīrā.

Ēģiptes čempionātā "Al Ahly", kas kopumā pastāvēšanas gados izcīnījis 100 trofejas, uzvarēja iepriekšējos septiņos gados pēc kārtas.

Avoti: Delfi.lv


 
Forums » Izklaide » Sports » Treneris šokēts par traģēdiju Ēģiptes stadionā
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana: